Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aurubis opent innovatieve recyclagefaciliteit ASPA in Beerse : 20 extra jobs

Aurubis Beers - ASPA
URL

Vandaag vierde multimetalenproducent Aurubis de opening van de ASPA faciliteit op haar vestiging in Beerse. Een unieke realisatie.

“Met het nieuwe en volledig intern ontworpen hydrometallurgisch proces is ASPA opnieuw een uitstekend voorbeeld van de innovatiekracht binnen Aurubis. We zijn pioniers in duurzame multimetalenproductie en tillen recyclage nu naar een hoger niveau”, aldus Inge Hofkens, COO Multimetal Recyling.

 

Grotere efficiëntie in metaalrecyclage : investering van zo’n €33 miljoen

 

De ASPA faciliteit zal anodeslib verwerken, een waardevol tussenproduct van elektrolytische koperraffinage uit de recyclagesites in Beerse en Lünen (Duitsland).  Het nieuwe proces levert twee belangrijke voordelen op: een snellere extractie van edelmetalen en een volledige terugwinning van lood en tin uit het anodeslib.

Met de investering van zo’n €33 miljoen engageert het bedrijf zich tot de verdere ontwikkeling van Aurubis Beerse en verbindt het de Europese locaties sterker dan ooit tevoren. Aurubis creëert nog meer synergiën door de optimalisatie van de stromen van tussenproducten.

“Ik ben trots om vandaag de nieuwe ASPA faciliteit te openen. Het is een mooie realisatie van het Aurubis team na jaren van toewijding. De succesvolle opstart van ASPA is het resultaat van expertise en metallurgische knowhow, maar ook van samenwerking en een diepgaand engagement voor de circulaire economie,” zegt Dirk Vandenberghe, Managing Director van Aurubis Beerse.
 

Strategische groei wereldwijd

 

ASPA is een van de belangrijkste investeringsprojecten in de strategische roadmap van Aurubis. De groep versterkt daarmee opnieuw haar positie als een van de meest efficiënte en duurzame geïntegreerde smelternetwerken ter wereld.

“Metaalrecyclage is een groeigebied voor Aurubis, en steeds meer onderscheidt Aurubis zich als een essentiële hoeksteen in de Europese circulaire economie. Naast ASPA openen we later dit jaar ook een volledig nieuwe recyclagesite in Georgia (VS) en een extra recyclagefaciliteit in Olen (België) om waardevolle metalen zoals nikkel en koper terug te winnen”, vertelt COO Inge Hofkens.
 

Met ASPA creëert Aurubis ongeveer 20 extra jobs in Beerse, waar in totaal ruim 500 collega's werken. “Door de realisatie van ASPA maakt Aurubis Beerse haar voornemens waar; met een blik gericht op de toekomst zorgen ze voor een efficiënter gebruik van onze grondstoffen en een milieuvriendelijkere aanpak. Een knappe en duurzame investering,” zegt Bart Craane, burgemeester van de
gemeente Beerse.

 

» Advanced Sludge Processing by Aurubis (ASPA): afvalcycli sluiten en recyclage naar een hoger niveau tillen
» Snellere extractie van tin en edelmetalen uit anodeslib, een waardevol tussenproduct
» Investering van €33 miljoen creëert zo’n 20 extra jobs

 

Over Aurubis Beerse

De vestiging in Beerse verwerkt jaarlijks meer dan 200.000 ton multimetaalschroot – gaande van de meest complexe residuen tot hoogwaardiger schroot – waaruit metalen, metaalproducten en mineralen worden geproduceerd. Sinds de overname van de sites in Beerse en Berango in 2020 breidt Aurubis haar rol als één van de belangrijkste koperrecyclers ter wereld verder uit en verwerkt het bedrijf nu in totaal ongeveer 1 miljoen ton recyclagemateriaal per jaar.  www.aurubis.com/aspa
 

Aurubis — Metals for Progress
Aurubis AG is wereldwijd een van de grootste aanbieders van non-ferrometalen en de grootste koperrecycler ter wereld. Het bedrijf verwerkt complexe metaalconcentraten, schroot en metaalhoudende  recyclagematerialen tot metalen van de hoogste kwaliteit.   Aurubis produceert jaarlijks meer dan 1 miljoen ton koperkathodes en maakt daarvan diverse koperproducten of koperlegeringen zoals continu gegoten walsdraad en vormen,  profielen of vlakgewalste producten. Daarnaast produceert Aurubis nog vele andere metalen zoals edele metalen, selenium, lood, nikkel, tin of zink. Andere producten zoals zwavelzuur
of ijzersilicaat vervolledigen de portefeuille.

Duurzaamheid is een elementair bestanddeel van de strategie van Aurubis. In lijn met mission statement “Aurubis creëert op verantwoorde wijze waarde uit grondstoffen”, integreert het bedrijf duurzaam (economisch) handelen in de bedrijfscultuur. Dit omvat het zorgvuldige gebruik van natuurlijke hulpbronnen, verantwoord sociaal en ecologisch handelen in de bedrijfsvoering en groei op een verstandige en gezonde manier.

Aurubis heeft ongeveer 7.200 werknemers, productievestigingen in Europa en de VS, en
een uitgebreid wereldwijd distributiesysteem. De aandelen van Aurubis behoren tot het Prime Standard-segment van de Deutsche Börse en zijn genoteerd aan de MDAX, de Global Challenges Index (GCX) en de STOXX Europe 600.  www.aurubis.co

 

Op de foto boven vlnr. : Inge Hofkens (COO Multimetal Recycling Aurubis Groep), Bart Craane (Burgemeester Beerse) en Dirk Vandenberghe (Managing Director Aurubis Beerse en Aurubis Olen). Ze gaven vanmorgen het symbolische startschot voor de opening van Aurubis' ultramoderne ASPA faciliteit - foto en beelden Valerie Peeraer/ N.

Aurubis Beerse opening ASPA faciliteit

Aurubis Beerse opening ASPA faciliteit

Aurubis Beerse opening ASPA faciliteit

Aurubis Beerse opening ASPA faciliteit

Nieuwe Dreef 33, Beerse, België

Aurubis Beers - ASPA

Deel dit artikel